Krakus ügynök, T. Mészáros és a szankciók

A legutóbbi közgyűlésre T. Mészáros András előterjesztette azt a kívánalmát, hogy városunk csatlakozzon Szita elvtárs, a hazafias alapon beszervezett, kommunista besúgó Krakus ügynök (egyben Kaposvár jelenlegi fideszes polgármestere) magánleveléhez, miszerint az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság szüntesse meg az – idézem – “európai, köztük a magyar embereket sújtó szankciókat”.

Az előterjesztés körülménye is nevetséges, de a levél tartalma még inkább az. Téves a helyzetértékelés, téves a következtetés és teljes tévedés a címzett is. Sem Szita Károly, sem T. Mészáros András nincs tisztában az unió alapvető működésével sem, hiszen a szankciókat a Tanács (a tagállamok kormánytagjai, általában szakminiszterei), nem a Bizottság (a tagállamok által delegált biztosok testülete) fogadja el. Ehhez képest a két nagy gondolkodó a Bizottság elnökével levelezne.

A tartalmát tekintve pedig, mégis miféle szankciókkal lehet problémája a Fidesz kommunistáinak? Lehet, hogy az nem tetszik nekik (és itt konkrét szankciós csomagokat sorolok), hogy Oroszországot leválasztották a SWIFT rendszerről, amivel a bankközi elszámolásokban lassabbak és költségigényesebbek lettek az orosz kifizetések és államdóssági elszámolásaik. Esetleg az lehet a problémájuk, hogy kitiltották az orosz szárazföldi és tengeri teherszállítókat az Európai Unió területéről. Vagy az okozhat számukra gondot, hogy Oroszország számos technológiai és iparcikket immár nem vásárolhat meg Nyugatról. Vagy ennyire mélyen éreznek együtt azokkal az orosz politikusokkal és oligarchákkal, akik a személyes szankciók miatt vagyonelkobzást, vagyonuk befagyasztását, beutazási tilalmakat, vagy egyes esetekben kitiltásokat érdemeltek ki.

Hogy ezek közül mi sújtja az – ismét idézem – “európai, köztük a magyar embereket”, azt elég nehéz lenne megfejteni.

Merthogy az energetikai szankciók közül a szénimport tiltásával azért mégiscsak tudunk élni, az olajembargó alól Magyarország konkrétan felmentést kapott, a földgázra, illetve az atomenergiára pedig semmiféle korlátozás nincs jelenleg életben. Nem mellesleg a magyar kormány valamennyi szankciócsomagot, kivétel nélkül megszavazta!

Azt tökéletesen értem, hogy Szita elvtársnak, a kommunista besúgó Krakus ügynöknek mi gondja van például azzal, hogy orosz oligarchák nem férhetnek hozzá az Európába mentett vagyonukhoz, vagy be sem tehetik a lábukat az unió területére, de hogy a magát harcos antikommunistának ezek szerint csak hazudó T. Mészáros Andrásnak mi kifogása lehet ez ellen, az talány. Illetve egyáltalán nem az.

A közgyűlésen egyébként egy a levelet “kiigazító” (értelemszerűen teljesen átíró) módosító javaslat tartalmának megismerését követően, a bukott fideszes ex-polgármester visszavonta az előterjesztését.

Apró színes utózönge, hogy a helyi pártpropaganda trash volt kedves egy az erdőirtó, vírustagadó, alucsákós ütődött Bolsonaro bukását ünneplő bejegyzésemet proletározva megemlíteni. Miután válaszul emlékeztettem őket, hogy jelenlegi frakcióvezetőjük éppen Krakus ügynökhöz szeretne csatlakozni, természetesen pillanatok alatt törölték a hozzászólást, engem pedig letiltottak. Ez hát a NER, ez a Fidesz színvonala.

Oszd meg, ha tetszett: